Kun et ole tarpeeksi hyvä

Vuoden vaihtuessa seuraavaan, meistä monet katsovat mennyttä vuotta ja muistelevat, mitä sitä tulikaan tehtyä. Vaikka olenkin tyytyväinen kaikkeen mitä tein ja saavutin kuluneen vuoden aikana, on minulla silti päällimmäisenä mielessä viimeisen kuukauden tuntemukset; riittämättömyys ja huonous. Mitä silloin oikein pitäisi tehdä, kun tekee kaikkensa, mutta siitäkin huolimatta tuntee jatkuvaa tyytymättömyyttä.

Pidän siitä mitä teen. Tunnen joskus jopa suurta intohimoa työtäni kohtaan, mutta silti minusta tuntuu, että se ei ole tarpeeksi. Laitan itseni täysillä likoon ja minua ikään kuin koetellaan, saisiko ulos puristettua vielä vähän enemmän. Työni muistuttaa minua kaikesta siitä, mistä koen epävarmuutta ja mikä ei tunnu aivan omimmalta. Kaiken sen tutun ja rutiininomaisen ulkopuolelta tulee epävarmuus; en ole tarpeeksi hyvä.

Minulla ei oikeastaan ole keinoa, jolla riittämättömyyden tunteesta pääsee eroon koska; 
1. Kaikista joskus tuntuu tältä 
2. Tämä tunne todennäköisesti seuraa koko uran ajan, jolloin parasta on kai kulkea epävarmuutensa kanssa.

Oivalsin pohdiskeluitteni lomassa, että koskaan ei saa lannistua riittämättömyyden tunteen alle. Jos vetäydyt taaksepäin ja piilotat itsesi, et koskaan pääse eteenpäin. Jos odotat sitä, että sinusta tulee parempi, sinusta ei koskaan tule tarpeeksi hyvää. Älä halvaannu, vaan harjoittele, opiskele, kokeile, ja kysy.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Toinen työnhakuviikko