Toimiva peruspuvusto

Työelämässä pukeutuminen on tärkeä osa sanatonta viestintää. Se kertoo asemasta ja ammattitaidosta, se viestii uskottavuutta ja työn arvostamista. Jotta pukeutumisesta ei tulisi ylitsepääsemätön taakka niin ajankäytöllisesti kuin rahallisesti, kannattaa aloittaa toimivasta rungosta.

Toimiva työpukeutuminen lähtee siisteistä perusosista; housusta, puserosta ja paidasta, joita jokainen voi asustaa koruilla, kengillä, laukulla ja vyöllä itsensä näköiseksi ja näin luoda persoonallisen kokonaisuuden. Kun runko on klassinen ja vähäeleinen, se ei kärsi trendien vaihtumisesta ja siihen ei ehkä itsekään kyllästy niin nopeasti. Asusteilla voi tuoda sitten helposti mieleistään väriä pukeutumiseen.Mustat housut
Työpukeutumisen kulmakivi on mustat housut. Mustat housut menevät kaiken kanssa. Ne voi pukea osaksi siistiä kokonaisuutta tai ne voivat olla osa vapaa-ajanasua. Mustat housut imartelevat kaikkia vartalotyyppejä. Mukavat, mustat housut ovat välttämättömyys.

Sininen paitapusero
Sininen paitapusero on klassikko ja se on valkoista pehmeämpi vaihtoehto. Paitapusero on monikäyttöinen. Sitä voi käyttää ylös asti napitettuna, pitkähihaisena ja laittaa helman housujen sisään. Siitä saa myös rennon, kun hihat käärii ylös ja jättää paidan helman housujen päälle. Yläosasta saa näin kaksi aivan erilaista ilmettä. Puseron voi myös kerrostaa neuletakin tai jakun kanssa.


Musta hihaton pusero ja neule.
Hihaton pusero on helppo kerrostaa neuleen kanssa, mutta sillä saa tehtyä helposti myös siistin kokonaisuuden esimerkiksi puolihameen kanssa. Samanvärisellä neuleella hihatonta puseroa voi käyttää myös viileämpinä kausina.

Vaaleanpunainen villapusero
Ohut ja lyhyt neule käy hyvin housujen ja neuletakin kaveriksi. Kun malli on lyhyt, sitä ei tarvitse yrittää survoa housuihin tai hameeseen. Työpuvuston rungon ei tarvitse olla yksivärinen, jotta se toimisi. Kun neuletakki ja housut ovat tummia, voi kokonaisuuteen tuoda väriä puserolla tai paidalla.


Harmaat housut
Työpuvustossa on hyvä pitää toisia housuja, jotka eivät ole mustat, jolloin en näytä siltä, että käytät samoja housuja joka päivä. Valitse yllesi mukavat ja siistit housut, joissa viihdyt ja jotka eivät purista. Myös alaosaan tarvitaan vaihtelevuutta, jotta puvusto toimii ja saat yläosille lisää käyttökertoja.

Musta hame
Vaikka hameiden käyttö onkin työelämässä vähentynyt, on se hyvä pitää mukana. Joustavasta materiaalista valmistettu kynähame näyttää hyvältä ja tuntuu hyvältä yllä. Se on myös housuja parempi vaihtoehto, jos työpäivän jälkeen menet illalliselle tai juhliin. Hame on periaatteessa yksi versio mustista housuista - se menee kaiken kanssa.


Asut ovat kieltämättä yksinkertaisia, mutta ne on helppo asustaa kivoilla kengillä, koruilla, jolloin niistä saa persoonallisemmat. Nämä vaatteet ovat siistin arkipuvuston ydin. Vaatteitasi valitessasi kiinnitä huomiota materiaaliin, laatuun ja istuvuuteen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Viides työnhakuviikko

Mitä mukaan työhaastatteluun?