Talvivaatteiden pomo 2017-2018


Pukeutumiseen on toisinaan kiva hakea inspiraatiota muotilehdistä, instagramista tai pinterestistä. Ja kaikenlaista ihanaa lehdet ja netti meille tarjoaakin. Koen kuitenkin suurta vääryyttä siitä, että suurin osa (kaikki) muotikuvista on otettu joillakin muilla leveyksillä kuin Suomessa. Suomen talveen eivät sovellu korkokengät, auki liihottavat takit, paljaat nilkat tai pikkuiset pitsimekot. Jos selviätkin räntäsateesta paitapuserossa ja kevyessä neuleessa, palellut viimeistään toimiston ilmastoinnin puhallukseen.

Joskus jossakin mediassa valitetaan siitä, että suomalaiset pukeutuvat tylsästi ja sitten verrataan katukuvaa Suomesta ja Ranskasta. ”Hyvänen aika, kuinka ranskalaiset pukeutuvatkin hyvin”. Ihan turha teeskennellä, että talvella ei ole kylmää, märkää ja ankeaa. No okei, vaikka talvella ei olisikaan ihan jokaisena päivänä hyytävä pakkanen, harvemmin sitä haluaa lähteä ulos ilman kunnollista vaatetusta.


Neule on talvikauden avainvaatekappale. Neule voi olla muhkea ja paksu tai vähän ohuempi, kerrospukeutumista harrastaville. Pooloneule on ajankohtaisempi kuin aikoihin. Ohuen poolopaidan päälle voi pukea paksumman neuletakin tai shaalin. Muhkeat ja oversized-malliset neuletakit ja -puserot ovat huipputrendikkäitä. Korosta muhkeaa neuletta pitämällä asukokonaisuuden alaosa niukkana. Jos sukkahousut ja saappaat eivät lämmitä tarpeeksi, ota käyttöön extrapaksut leggingsit ja sujauta saappaiden sisään villasukat. Vaikka villasukat eivät olisikaan toimisto-uskottavat vaatteet, ne eivät näy mihinkään, kun pidät saappaasi jalassa.

Talvimuodin ei tarvitse olla vakavaa. Muodissa on edelleen nähtävillä 1970 ja 1980 -luvuille tyypillisiä kuoseja ja sävyjä. Kuosien sekoittaminen onnistuu parhaiten, kun pysyttelee samoissa sävymaailmoissa. Kun puvuston runkovärit pitää vähäeleisen tyylikkäinä, voi vaatetukselle antaa kontrastia mustasta tai raikastaa sitä vahvoilla, kirkkailla sävyillä.


Noom-tunikamekko  ja Filippa K -villakangastakki 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Viides työnhakuviikko