Miesten syyspukeutuminen ja vaatetuksen päivitys

Työpukeutuminen on jo vuosien ajan mennyt kohti ajattomampaan ja ”järkevämpään” suuntaan. Suuntaus on laadukkuutta arvostava, maanläheinen ja modernin rento. Useammat yritykset eivät odota työntekijöittensä pukeutuvan enää pukuun; toiminnallisuus ja käytännöllisyys ovat valtteja.

Tämän syyskauden värimaailma on poikkeuksellisen värikäs. Värikartasta löytyvät murretut, ruskaiset sävyt ja maanläheiset, luonnolliset sävyt, jotka tuovat puvustoon vaaleutta ja raikkautta. Asusta saa yhtenäisen, kun värejä toistetaan eri asusteissa. Kokonaisuudessa voi hyvinkin olla kolmea eri väriä esimerkiksi vihreää, punaista ja ruskeaa, kun jotakin näistä käytetään useamman kerran – laukussa ja kengissä tai housussa ja huivissa.

Siistin rentoa pukeutumista voi harjoittaa käyttämällä erilaisia materiaaleja keskenään ja yhdistämällä rentoja vaatekappaleita klassisen businesspuvuston kanssa. Siisti kauluspaita ja rennompi villatakki ovat syksylle ominainen yhdistelmä. Vaatetuksen ilme pidetään nuorekkaana pukeutumalla ajan henkeen. Klassiseen lookiin saa trendikkyyttä lisäämällä kokonaisuuteen persoonallinen asuste – esimerkiksi lippalakki tai kuulokkeet.


Toivoisin, että miehet käyttäisivät enemmän pooloja. Syksyn ja talven myötä siihen tarjoutuu oiva tilaisuus ;) Vaihtoehtoina ovat korkeakauluksinen ribbipoolo tai hiukan epämuodollisempi trikoopoolo. Trikoopoolo kannattaa yhdistää puvuntakkiin, jolloin kokonaisuudesta saa siistin.

Pukeudu mittojesi mukaisesti ja ole siisti. Lähes yhtä hirveää, kuin liian pieniin vaatteisiin ahtautuminen, on selkeästi liian suuret vaatteet. Liian suuri vaate roikkuu päällä eikä istu mistään kohdasta. Miehillä se usein on pussittavat housut ja liian suuri paita. Sopivan kokoiset housut istuvat vyötäröltä ja kapenevat alaspäin. Reidestä suorana laskeutuvat housut ovat lähes poikkeuksetta liian löysät jo polven kohdalla. Yleisvaikutelmasta tulee epäsiisti ja housut näyttävät halvalta. Yläosassa kiinnitetään huomiota hartialiinjaan. Kädentien (kohta missä hiha on kiinni paidassa) sauman tulisi olla samassa kohdassa, mistä kätesikin alkaa. Ei siis puolessa välissä käsivartta.   

Usein miesten työpukeutuminen on sini-, harmaa- ja mustavoittoista. Jos omasta vaatetuksesta haluaa persoonallisemman, mutta värien lisääminen hirvittää. Kannattaa lähteä liikkeelle pienin askelin, yksi vaate kerrallaan.  Ohessa syksyn poimintoja Boozt.com:ista:
Kuulokkeet B & O Play.
Takki Bison, huivi Gant, villatakki Denim & Supply Ralph Lauren.
Beige poolopusero United Colors of Benetton, housut Boss Orange, paita Tommy Hilfiger.
Laukku Sandqvist, kengät Bianco.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Työnhaun jälkitunnelmat

Toinen työnhakuviikko