Yksin vai yhdessä

Hiipisinkö villasukkineni yksin vai olisiko siellä joku, jonka kanssa joisin teetä? Kysyin parilta potentiaaliselta yhtiökumppaniehdokkaalta heidän innostustaan kumppaniksi ryhtymiseksi. Kukaan ei innostunut. Yhdellä ei ollut alkupääomaa, toisella ei ollut osaamista ja kolmas oli muuten vain arveluttava, että ehkä olisi parempi ryhtyä puuhaani yksin. 

Yrityksen perustaminen kaverin kanssa kuulostaa aluksi kivalta, mutta todellisuus voi tehdä ikävää jälkeä. Kaveri ei välttämättä ota tarpeeksi vastuuta, tämän sanomisia tai tekemisiä voi joutua häpeämään ja entäs voitonjako, kun itse teet enemmän ja toinen haluaa saman verran euroja kuin sinä. Kaikesta pitää päästä edes tyydyttävään yhteisymmärrykseen. On muistettava, että business on businessia. Jos sydänystävä ei tajua mikä yritystoiminnan tarkoitus on, voi unelmasta hyvin nopeasti tulla painajaista. 

Ei kuitenkaan sovi unohtaa hyviä puolia. Kaverin kanssa vastuuta SAA ja PYSYY jakamaan. Uusista toimenpiteistä ja yrittämisen tuntemuksista pääsee vaihtamaan mielipiteitä. Vertaistuki kunniaan! Entäs sitten kun sairastuu tai haluaa lähteä ryyppymat.. siis kulttuurimatkalle. Aina löytyy tuuraaja. 

Päätin aloittaa yritystoiminnan yksin. Toiminnan mahdollisesti kasvaessa ja ziljoonien tunkiessa sisälle ovista ja ikkunoista, voihan sitä sitten palkata jonkun. Se on sen ajan murhe. Kunhan saisi aluksi rahaa edes teemukin hankkimiseen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Toinen työnhakuviikko