Inspiraatiota etsimässä

Inspiraatio – keskittynyt, joskus haltioitunut henkinen, taiteellinen luomisvire.Sinusta en tiedä, mutta yksi suosikki tunteistani maailmassa on olla täynnä inspiraatiota, suorastaan hytisen innosta, kun pääsen ”taklaamaan” tehtäviä ja tekemään uusia asioita, joita olen yhtäkkiä halunnut tehdä. Ainoa ongelma tästä on, kun muutaman päivän tai viikon inspiraatiopyrähdys haihtuu ja jäät kuitenkin vielä tekemään keskeneräisiä töitä. Inspiraatiossa on juuri tämä, haluamme sitä lisää, kaipaamme sitä ja kun se katoaa, istumme ja odotamme sen tulevan takaisin. Yhden viikon aikana saatamme junnata töissämme paikoillaan, saada pitkiä projekteja aimoharppauksen eteenpäin ja töksähtää taas umpikujaan. Miten tämän voisi korjata, miten pidämme inspiraatiota yllä entistä pidempään?

Viime viikkojen aikana asetin itselleni tavoitteeksi suorittaa pari uutta tavoitetta ja työtä ennen vuoden loppua. Olen käytännössä kaksinkertaistanut työkuormani inspiraation puuskissani ja sitten eilinen aamulla heräsin kauhistuneena; miten saan mitään tehtyä, kun olen jo käyttänyt melkein kaikki luovuuden mehuni. Päätin, ennen kuin aloittaisin yhtään töistäni, pitää pienen aivoriihen ja listata muutamia eri tapoja virkistää inspiroivaa tunnetta, jonka voisin sitten yhdistää palavaan tekemisen haluuni.

Tämä on kaikille teille, joilla on tavoite, haluaa päästä sinne, mutta luova inspiraation palo on sammunut täysin.  

1. Tajunnan virtaa
Nappaa pala paperia, vihko, muistikirja tai mitä ikinä käytätkään. Istu alas 15 minuutiksi. Tämän 15 minuutin ajan, täytä paperia kaikilla ajatuksilla, mitä mieleesi tulee. Joskus on vaikeaa pysyä motivoituneena ja inspiroituneena, kun päivän aikana tapahtuvat asiat vaikuttavat mielialaamme ja tunteisiimme. Ensiavuksi kannattaa ottaa jotain niin yksinkertaista kuin nukkuminen. Nukkumalla pois negatiiviset tunteet, kun joku on kommentoinut jotain typerää tai maailmalla on tapahtunut jotain surullista, nämä asiat vaikuttavat alitajuntaan ja energiatasoon. Kirjoittamalla ylös 15 minuutin ajan kaikkea, mikä tupsahtaa mieleen suodattamatta mitään pois. Tämä antaa hyvän katsauksen siitä, missä olemme alitajuisesti. Se juttu tässä nimenomaan on olla jättämättä mitään pois. Yritä olla pysäyttämättä kynää, ellet ole vain ravistelemassa kättäsi (koska totta puhuen 15 minuuttia on pitkä aika). Kun aika on täyttynyt, katso, mitä kirjoitit. Käy läpi kirjoituksesi ja tarkista, ovatko jotkut tietyt ajatukset mahdollisesti motivaatiossasi tapahtuneen inflaation takana.
Tämän jälkeen ota aikaa viisi minuuttia ja kirjoita ylös kaikki aisat, jotka haluat saavuttaa, mistä olet innoissasi ja asiat, joiden saamista et malta odottaa. Nämä voivat olla mitä tahansa tehtäviä, joita aiot tehdä tänään tai, joiden saavuttamisesta olet haaveillut jo useamman vuoden. Ehkä, mahdollisesti ja yritän ovat kiellettyjä. Vain aion, haluan ja en malta odottaa. Lue se ja voin luvata, mielesi kirkastuvan, kun vielä hieman rohkaiset itseäsi, että kaikki asiat menevät raiteilleen ja pääset taas elämässäsi eteenpäin.

2. Vaihtelu virkistää
Suoritatko samanlaisia ​​tehtäviä päivittäin tai viikoittain? Onko ympäristösi sama? Onko lounas sama? Tilaatko kahvilassa aina samanlaisen kahvin? Treenaatko tai lenkkeiletkö aina samaan aikaan ja samassa paikassa? Joskus meidän olisi hyvä tehdä muutoksia rutiineihimme, vaikka se ei liittyisikään työhön, vaihtelu muuttaa näkökulmaa ja muutoksen jälkeen on helpompi tuntea olonsa jälleen motivoituneeksi. Tämä voi olla mitä tahansa; uusi kahvitila työmatkalla, joogaa aamulla iltalenkin sijaan, uusi kynsilakkaväri, voit ostaa uuden mukin, kokeilla uutta reseptiä tai voit napata läppärin kainaloon ja mennä kahvilaan tai kirjastoon tekemään töitä. Kun muutamme ympäristöämme, energiatasomme muuttuu. Asioiden muuttaminen, olivatpa ne sitten pieniä tai suuria, luo kokonaan uudenlaisen ilmapiirin ja luo näin uuden inspiraation.

3. Määritä itsellesi miksi
Miksi teet sen, minkä olet laittanut ylös kalenteriisi. Miksi alun perin olet aloittanut tämän tavoitteen tai suunnitelman toteuttamisen? Joskus saatamme jäädä kiinni tylsiin tehtäviin niin, ettemme enää muista, mihin se voi johtaa meidät. Kun taas muistamme sen, miksi halusimme tehdä tämän tietyn asian tai saavuttaa jokin tietty tavoite, on helpompi saada kiinni taas inspiraatiosta, joka alun perin vetosi meidät tekemään nämä asiat. Tee inspiraatiotaulu, muuta läppärin tai puhelimen taustakuva, puhu tavoitteistasi muiden ihmisten kanssa, kirjoita tavoitteesi ylös. Tee itsellesi mahdottomaksi unohtaa se, mikä saa sinut innostumaan ja inspiroitumaan. Voit toki myös tehdä muutoksia, jos alkuperäisen syy, joka sinua innosti, ei enää kiinnosta sinua.

Toivottavasti edes yksi näistä vaihtoehdoista saa sinut lataamaan akkujasi ja saa sinut kiinni tavoitteisiisi uudelleen. Jos ei, niin voi olla aika kysyä, onko tavoitteiden tai suunnitelmien muuttaminen tarpeen. Jos sinulla ei ole mitään syytä, yhtään inspiraatiota tai iloa elämäsi elämiseen, ei ole mitään väärää siinä, että muutat suunnitelmiasi ja ohjaat itseäsi kohti uutta ja parempaa elämää ja unelmaa. Meillä on kuitenkin vain yksi elämä tällä maapallolla, eikä ole mitään sääntöä, jonka mukaan emme voisi muuttaa mieltämme tai lähteä toiselle polulle milloin tahansa. Ota kaikki irti tästä ajasta ja seuraa onneasi, jotta voit herätä sängystä innoissasi kaikesta siitä, mitä on tulossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Toinen työnhakuviikko