Kesälukemista vähän laidasta laitaan

The Body Book – Cameron Diaz ja Sandra Bark

Länsimaisessa kulttuurissa ja yhteiskunnassa erityisesti me naiset emme anna toisten naisten ikääntyä arvokkaasti. Emmekä anna itsemmekään ikääntyä armollisesti ilman itseemme kohdistuvaa kritiikkiä. Usein tuntuu myös siltä, että jos emme näytä samalta kuin 25 vuotiaana, olemme epäonnistuneet jollakin tavalla. Ikään kuin emme olisi tehneet töitä pysyäksemme iättömässä tilassa. Minun elämässäni ei ole yhtään sellaista päivää, johon haluaisin pysähtyä. Haluan kasvaa, muuttua, ikääntyä ja tulla viisaammaksi. Ikääntymisen myötä elämästä itseasiassa tulee parempaa. Nuoruudessa oli totta kai ihania asioita, mutta elämäni on nyt huomattavasti rikkaampaa ja inspiroivampaa.

Yltäkylläisyyden filosofia on saada enemmän kuin mikä on terveellistä. Terveellisyys lähtee siitä, että liikut ja syöt niin, että tunnet itsesi kyvykkäämmäksi, elinvoimaisemmaksi ja vahvemmaksi. Ikään kuin antaisit itsellesi, koska liikkuminen ja terveelliset elämäntavat eivät koskaan ota sinulta mitään pois.
Christine tappaja-auto – Stephen King

Koulun säälittävin tapaus tuntee suurta sielunveljeyttä näkemäänsä autonromua kohtaan ja ostaa auton. Stephen Kingin tapaan esineet, tapahtumat ja tarina saavat mitä erikoisempia muotoja. Kauhukirjana Christine ei säväytä, mutta Kingin tapa kuvata ällöttäviä asioita ja mielen psykologiaa vetää puoleensa. 

Kirjassa on jokin elähdyttävä yhteys nykypäivään, vaikka se julkaistiin 1983. Nuoren miehen rakkaus omaisuuteensa on nähtävillä myös nyky-yhteiskunnan kuluttajakulttuurissa. Tavarat kasvattavat omistajaansa ja ne usein omaksuvat inhimillisiä piirteitä.
The Help – Kathryn Stockett

Ulkoisesti hyvin erilaiset naiset ryhtyvät luvattomaan projektiin, joka voi pahimmillaan riskeerata jokaisen osallistujan tulevaisuuden. Mikä saa ihmiset ryhtymään moiseen työhön? Vastaus on yksinkertainen; tukehtuminen pinttyneisiin tapoihin ja näennäisiin eroihin, jotka jakavat ja erottavat ihmisiä toinen toisistaan.

Päättäväisyys normien muuttamiseen antaa ajattoman ohjeen elämään. Ole rohkea, luota itseesi ja muuta ympäriltäsi se, minkä koet vääräksi.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Toinen työnhakuviikko