Ajatukset järjestykseen

Kuulin tutultani, että hän tarvitsee vain 15 minuuttia päänsä rauhoittamiseen ja ajatustensa kokoamiseen. Ensireaktioni oli hämmennys; siis vain 15 minuuttia?
Useimmat voivat helposti sanoa tekevänsä kovasti töitä, mutta joskus uupumuksen ja väsymyksen myöntäminen voi olla vaikeaa. Joinakin päivinä ajatuksia kokoavaa taukoa tarvitsee kipeämmin kuin tavallisesti. Joskus voi kuitenkin käydä niin, että jonkun toisen täytyy huomauttaa, että nyt menee liian lujaa.

Rauhoittuminen on helpointa aamulla, kun voin istua ilman puhelinta, teemuki kädessä ja vain olla ilman häiritseviä tekijöitä. Näin saan varmistettua itselleni, että päiväni tulee olemaan järjestyksessä. Kuitenkin 15 minuutin tauko illalla saa minut tuntemaan, että päivä ei ole mennyt suunnitelmien mukaan ja pidätän kyyneleitä turhautuneena.

Olen aina miettinyt, kuinka ihmiset löytävät ajan tai edes oikean ajattelutavan meditoimiseen. Uskon, että meditoimisesta olisi paljonkin hyötyä, mutta taidottomana torvelona kehittelin köyhän naisen tien rauhalliseen mieleen.

Uni
Vaikka kuka sanoisi mitä unen tärkeydestä, nukahtaminen ei aina ole helppoa. Jopa silloin, kun olen äärimmäisen väsynyt unet voivat kiertää minua tuntikausia. Himmeänä hehkuneet ajatukset äkillisesti valaisevat mielen, kun henkilökohtaiset ja työelämän huolet ja stressi yhtäkkiä törmäävät yhteen. Tällöin en pakota itseäni nukahtamaan. Paras tapa on järkeillä asiat rauhassa, tehdä ehkä pieni toimintasuunnitelma, hengittää syvään ja yrittää rauhoittua. Tässä vaiheessa itselleen on parasta muistuttaa, että yöllä asiat eivät parane, ongelmat VOI hoitaa päivällä.

Tuottavuus
Perimmäinen tavoitteeni on aina tuottamani sisältö. Joskus vietän tuntikausia järjestämällä aikaani ja tekemällä töitä, kuitenkaan pääsemättä minnekään. Jossain vaiheessa on vain parempi kävellä pois. Ajatukset eivät kulje ja työ ei etene. Tällöin 15 minuuttia jossain aivan muualla ja muissa ajatuksissa voi tehdä ihmeitä.

Terveys
En ole ihminen, joka sairastuu ensimmäisenä flunssaan tai saa kiertävän vatsataudin. Päänsärky, ahdistuneisuus ja yleinen epämukavuuden tunne kertovat minulle ensimmäisenä, että kaikki ei ole kunnossa. Minusta tuntuu, että stressistä ei pääse muuten pois kun rentoutumalla eli tekemällä jotakin mikä saa minut tuntemaan itseni hyvältä. Rentoudun lämpimässä suihkussa, syömällä jotain hyvää ja katsomalla elokuvia. Stressaavien päivien päätteeksi olen yrittänyt kehitellä iltarutiinia, jonka aikana haen fyysistä rentoutta (suihku, tee, mukavat vaatteet) ja samalla hoen itselleni mantraa ”ai kun on ihanaa”.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Työnhaun jälkitunnelmat

Toinen työnhakuviikko