Kuinka työstä tuli mielekkäämpää...

Ajattelin seuraavaksi kertoa hieman matkastani kohti minimalismia ja siitä, kuinka se on kehittänyt minua. 




Olen ollut aina sydämeltäni minimalisti. Se vain sopii persoonaani, mutta minulla ei vain ollut sille nimeä. Luulin sen aikaisemmin tarkoittavan estetiikkaa, kuten sisustussuuntausta ja muotia. Oikeastaan noin reilu vuosi sitten, kun perustin yritykseni ja aloin kirjoittamaan blogia, mietin, minkälaista materiaalia haluan tuottaa. Miltä tahansa kannalta asiaa pohdinkin, päällimmäisenä ajatuksena oli selkeys, rauhallisuus ja siisteys. Aloin tuoda minimalismia kattavammin elämääni, jolloin huomasin, että pystyn keskittymään paremmin minulle tärkeisiin asioihin, priorisoin ja kykenin antamaan tärkeille asioille enemmän aikaa. Tunnen itseni energisemmäksi, koska epäoleelliset asiat eivät vie minulta enää aikaa.

Minimalismi on lisännyt tyytyväisyyttäni elämään ja työhön. Minulla on selkeämpi suunta. Tarkoitus ja päämäärä eivät ole enää hukassa. Jos ajatellaan pelkästään työn kannalta, päivästä tulee helpommin hallittava ja työstä mielekkäämpää ja tehokkaampaa.



Kehottaisinkin sinua istumaan alas ja miettimään, mitä sinä haluat. Minkälaista elämää haluat elää, mikä sinulle on tärkeää ja mihin suuntaan haluat mennä. Kun tiedät näihin kysymyksiin vastauksen, huomaat, että kaikki muu ympärilläsi, joka ei ole niin tärkeää ”häviää pois”. Voit keskittyä siihen, mikä on sinulle tärkeää. Tämä on jokaiselle yksilölle tietenkin eri asia, eikä yhtä ainoaa oikeaa tapaa ole. Toitottavasti kuitenkin pysähdyt hetkeksi kuuntelemaan itseäsi, koska sinä tiedät mikä juuri sinulle on parasta.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Toinen työnhakuviikko

Mitä mukaan työhaastatteluun?