Vastuun ottaminen omasta taloudesta

Varaa aikaa itsellesi ja taloudellisen hyvinvoinnin kehittämiselle. Merkitse kalenteriin yksi tunti viikossa, jolloin luet sijoittamista ja yleisiä talousasioita käsitteleviä artikkeleita ja uutisia. Ajan voi käyttää myös taloudesta keskustelemiseen ystävän tai työkaverin kanssa. Yritä käydä keskusteluja mieluiten jonkun sellaisen kanssa, joka tietää taloudesta enemmän kuin sinä. Tarkoitus on totuttautua alaa koskevaan tietoon ja ymmärtää erilaisia termejä.

Talouslukutaidon hankkiminen kieltämättä vaatii kurinalaisuutta. Se kuitenkin auttaa saavuttamaan henkilökohtaisen tavoitteesi, pystyt paremmin hallitsemaan elämääsi ja olemaan riippumattomampi taloudellisesta avusta.

Tiedosta, miten käytät aikasi. Vanha sanonta ”aika on rahaa” pitää paikkansa. Käytettyä aikaa ei saa takaisin ja tärkeää on varmistaa, että sen käyttää viisaasti. Useimmat lankeavat tekemään ystävilleen palveluksia ajattelematta sitä, mitä se maksaa itselleen. Vastapainona vältellään tärkeitä asioita, mitä sinun pitäisi tehdä itsellesi. Olipa kyse omasta taloudellisesta hyvinvoinnista tai fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin lisäämisestä. Salli itsesi olla itsekäs. Kukaan ei osaa pitää parempaa huolta sinusta kuin sinä itse.  

Aloita säästäminen. Oikeastaan ei ole väliä säästätkö viisikymmentä vai viisisataa euroa, kunhan teet siitä tavan. Voit siirtää rahat turvaan säästötilille ja kun saldoa on muodostunut sopivasti voi rahat sijoittaa edelleen parhaaksi katsomaasi kohteeseen.

Suurituloisilla on teoriassa enemmän rahaa laitettavana säästöön, mutta houkutus elämäntyylin luomiseen säästämisen sijaan on myös suurempi. Kahvilan latte, ravintolan päivällinen ja merkkivaatteet saavat aikaan sen, että säästöä tulevaisuutta varten jää vähemmän kuin voisi.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Viides työnhakuviikko

Mitä mukaan työhaastatteluun?