7 tapaa olla parempi

Useimmat haluaisivat olla parempia työssään, koska sillä on suora vaikutus omaan tyytyväisyyteen ja onnellisuuteen. Unohtamatta tietenkään sitä, että sinulla on mahdollisuus saada myös parempaa palkkaa.

Tässä seitsemän erittäin helppoa tapaa olla parempi työssä.

1. Ennakoi työt
Ole luotettava osaaja ja tartu työtilaisuuksiin ennakkoluulottomasti. Tee tehtäviä, jotka esimiehesi ei välittömästi pyydä tai odota sinun tekevän. Kun esität esimiehellesi valmiin työsi, hän ymmärtää, että osaat ennakoida tärkeät tehtävät eivätkä työt kasaudu itsesi tai työnantajasi harteille.

2. Ajattele menestyväsi
Positiivinen asenne näkyy ilmeestäsi, asennostasi ja äänesi sävystä sekä puhetavastasi. Ole itsevarma siitä mitä teet ja muista, että sinä olet pätevä ja osaat.  

3. Pysy ajan tasalla
Työympäristösi ja alasi on jatkuvassa muutoksessa. Mikään toimiala tai työ ei ole enää sitä mitä se oli 10 vuotta sitten. Tutustu siis alan kirjallisuuteen ja julkaisuihin, jotta osaat ennakoida mitä alalla tapahtuu. Keskustele myös kollegasi ja esimiehesi kanssa – tieto on valtaa.

4. Kehitä viestintää
Tyypillisin virhe, jonka esimiehet ja työntekijät tekevät on, etteivät he uskalla keskustella vapautuneesti. Väärät tulkinnat ja huono kommunikaatio johtavat helposti stressiin ja konflikteihin. Vapaa keskustelu ja rehellinen ajatusten vaihto tekevät sinusta paremman työntekijän ja työstäsi miellyttävämmän.

5. Älä ylityöllistä itseäsi
Jos sinulla on taipumuksia suorituspaineisiin ja olet joskus ajatellut olevasi työholisti, uuvutat todennäköisesti itsesi jo aamuruuhkassa, matkalla töihin. Älä aseta itsellesi mahdottomia tavoitteita. Jos haluat olla tavoitteellinen, pilko tavoite pienempiin ja helposti saavutettaviin osiin.

6. Pitäydy työtehtävissäsi ja sitoudu
Tee se, minkä olet luvannutkin. Tee se hyvin ja sovitussa ajassa, jolloin työnantajasi ja kollegasi näkevät, että sinuun voi luottaa. Luottamuksen kasvu on suorassa yhteydessä siihen, kuinka vaativia tehtäviä sinulle annetaan.

7. Ole ylpeä työstäsi
Mitä ikinä teetkin, tee se ammatillisella ylpeydellä. Jos sinä et arvosta työtäsi, sitä ei arvosta kukaan muukaan. Hyvin tehty työ tekee sinusta ammattilaisen ja osaajan johon voi luottaa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Toinen työnhakuviikko