Poimintoja syyspukeutumiseen


Syksyn, ja uuden sesongin, saapuessa on hyvä katsastaa miltä työvaatetus näyttää. Työpukeutuminen on nykyään huomattavasti rennompaa kuin mitä se oli esimerkiksi 1950 tai 1960 -luvuilla. Monen toimiston pukukoodi on hyvin arkinen; t-paita, neuletakki ja farkut. Rento pukeutuminen ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö voisi olla siisti. Ihan jo työkavereiden ja yleisen viihtyvyyden takia, olisi suotavaa laittaa puhtaat ja ehjät vaatteet, jotka ovat edes jossain elämänsä varrella kohdanneet silitysraudan. Tämä voi joistakin kuulostaa omituiselta, mutta monelta keski-ikäiseltä niin mieheltä kuin naiselta unohtuu yllättävänkin usein perushygienia ja -siisteys. Ei siitä kuitenkaan sen enempää. 

Klassiseen työpukeutumiseen kuuluu olennaisena osana jakku. Jakku ei tarkoita tätitakkia, vaan se antaa helposti uskottavuutta ja siistiä ilmettä kantajalleen. Hihat voi kääriä rennosti ylös, jolloin ilmeestä ei tule liian jäykkä. Jakun ohella toimiston ilmastointilaitetta vastaan voi taistella poncholla tai shaalilla. Edestä auki oleva shaali on helppo heittää jakun päälle, kun syysaamut tuntuvat viileiltä. 

Jos puvuston runko eli jakku ja housut on tumma tai neutraali, väriä voi lisätä pirteällä paidalla tai puserolla. Syksy- ja talvikauteen kuuluvat olennaisesti korkeakauluksiset poolot, kilpikonnakaulukset ja löysät savupiippukaulukset. 


Siistit työfarkut ovat tummat ja kulutus on maltillista. Vaalea kulutus reisien ja takapuolen päällä antaa helposti suttuisen vaikutelman. Kulutetuimmat ja leikatuimmat farkut kannattaa suosiolla jättää kotiin, etenkin jos päivään kuuluu asiakkaiden tapaamista. 

Työlaukun on hyvä olla tarpeeksi suuri, jotta mukaan mahtuu kaikki tarpeellinen. Työpapereiden ja tietokoneen lisäksi laukkuun voi sujauttaa välipalaa ja myös saalin, jos syyspäivä osoittautuukin lämpimäksi. Keveällä huivilla ja pukukoruilla kokonaisuuteen saa lisää väriä ja mielenkiintoa. 
Ohessa syksyn poimintoja Boozt.com:ista:
Tummansininen jakku G-star, shaali Samsøe & Samsøe, vaaleanpunainen jakku Esprit
Kauluspaidat Ralph Lauren, kilpikonnakaulus Wood Wood, t-paita Ralph Lauren
Viininpunainen hame Hugo, farkut 2NDDay, prässihousut 2ND One, navy hame Soyaconcept
Laukku Ralph Lauren, huivi Tommy Hilfiger, nilkkurit Billi Bi


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Viides työnhakuviikko

Mitä mukaan työhaastatteluun?